Citronsorbet
Let og smagfuld dessert.
4
Ingredienser
- 2 dl vand
- 200 g økologisk rørsukker
- tyndskåret skal af 4 usprøjtede citroner
- saft af 6 citroner
- evt. ¼ tsk safrantråde
- 1 æggehvide
- SERVERING:
- Lidt groftreven skal af usprøjtet citron
Sådan gør du:
- Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst, og kog derefter yderligere 1 minut. Tilsæt citronskal og -saft samt evt. safrantråde. Afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til skum − ikke helt stiv. Rør det i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Sæt 4 udhulede citronskaller i fryseren, før de fyldes med sorbetten. Lad dem blive i fryseren indtil servering. Drys med reven citronskal og pynt med mynte og citronmelisse.
- Energ i pr. person: 220 kcal., fedt 0%, protein 4%, kulhydrat 96%