dessert

Citronsorbet

Let og smagfuld dessert.

4

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g økologisk rørsukker
  • tyndskåret skal af 4 usprøjtede citroner
  • saft af 6 citroner
  • evt. ¼ tsk safrantråde
  • 1 æggehvide
  • SERVERING:
  • Lidt groftreven skal af usprøjtet citron

Sådan gør du:

  1. Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst, og kog derefter yderligere 1 minut. Tilsæt citronskal og -saft samt evt. safrantråde. Afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til skum − ikke helt stiv. Rør det i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Sæt 4 udhulede citronskaller i fryseren, før de fyldes med sorbetten. Lad dem blive i fryseren indtil servering. Drys med reven citronskal og pynt med mynte og citronmelisse.
  2. Energ i pr. person: 220 kcal., fedt 0%, protein 4%, kulhydrat 96%