Citrontærte med hyldeblomster
(1 tærte til 8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/bagetid: ca. 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Tærtedej:
- 125 g hvedemel
- 125 g durummel
- 125 g koldt smør
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 1 æg
- Creme:
- 10 hyldeblomstskærme
- 2½ dl fløde 9 %
- 4 æg str. L
- 150 g rørsukker
- 3 usprøjtede citroner (1 spsk fintrevet citronskal + 1½ dl saft)
- Pynt:
- 1-2 spsk rørsukker
- evt. friske hyldeblomster
- Bland de to slags melog hak det kolde smør i.Brug evt. en foodprocessor.Tilsæt sukker, salt ogæg og saml hurtigt dejen.Pak dejen ind og læg denkoldt i 1 time.
- Skyl hyldeblomstskærmene,dup dem tørreog læg dem i en grydemed fløde. Giv det etstille opkog og lad dettrække 30 min. under låg.
- Rul dejen ud på etmeldrysset bord. Beklæden tærteform (24-26 cm)med dejen. Prik bundenmed en gaffel og sæt deni køleskabet, mens ovnenvarmer op til 200 grader.
- Pisk æggene let sammenmed sukker og tilsætcitronskal og -saft og densiede fløde. Stil cremen ikøleskabet.
- Læg et stykke bagepapirpå tærtebunden ogfyld op med tørrede bønnerel. lign. Bag tærtebundeni 10 min. Fjern papirog bønner og bag endnu 5min. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til160 grader.
- Hæld citroncremen itærtebunden (brug evt.sigte, hvis du vil udeladecitronskallerne) og bagtærten i 30-45 min. – tilcremen akkurat er stivnet.Tag tærten ud og lad denkøle af.
- Drys rørsukker overtærten og gratineroverfladen med en bunsenbrændereller underovnens grill i 2-3 min.Sukkeret skal akkuratsmelte og blive gyldent.Pynt evt. med friske hyldeblomsterved servering.