Citrus-mandel-kage

Citrus-mandel-kage

En vidunderlig, intens konfektafgtig kage uden hvedemel eller smør. Mandlerne gør hele arbejdet i denne klassiske, mellemøstlige kage. Du kan sagtens erstatte med andre citrusfrugter eller blande.

Ingredienser

  • TO STORE KAGER
  • 2-3 pomeranser og 2 appelsiner eller
  • 8 bergamotter
  • 12 æg
  • 650 g sukker
  • 450 g smuttede spanske mandler, smuttet vægt
  • 2 spsk rismel
  • 1 spsk bagepulver
  • Glasur:
  • saft af 2 citrusfrugter
  • flormelis

Sådan gør du

  1. Kog citrusfrugterne i vand til de er helt møre. Skær dem over og tag alle kernerne ud – de skal med ud, hver og én. Snasket i midten kører man gennem en sigte, så man er helt sikker. Kom citrussnask, skaller og resten af kageingredienserne i foodprocessor og kør, til det er næsten jævnt. Uden foodprocessor må man male mandlerne gennem en mandelkværn eller i en blender og mose citronerne fuldstændigt på valgfri måde.
  2. Kom dejen i to smørsmurte springforme. Bag ved 175 °C, til kagen er netop fast.
  3. Køl af.
  4. Rør en ret tyk, smørbar glasur af flormelis og citrussaft. Kagen er ikke særligt sød i sig selv, og den er en smule bitter, fordi der bruges hele frugter så sødmen fra et tykt lag glasur er nødvendig og dejlig.
  5. Hvis man vil, kan man fryse den ene kage eller filme den meget grundigt og komme den i køleskabet, hvor den holder sig i fin form i mindst to uger. Hvis man gemmer den ene kage, skal den først have sin glasur, lige før den skal spises.
  6. TIP! Det er umagen værd at bage to kager, når du er i gang. De holder nærmest evigt.
PRØV OGSÅ: Tagine med pomerans