Crème Brûlée
I denne uges Samtalekøkkenet (ALT for damerne nr. 22) kan du møde Torben Klitbo, der udgør halvdelen af teamet bag Cofoco-kæden. I Samtalekøkkenet afslører han blandt andet at han elsker chips med dip, men hans livret er crème brûlée. Se her, hvordan han laver den.
CRÈME BRÛLÉE (4 PERSONER)
Ingredienser:
4 dl piskefløde
2 dl mælk
¾ dl sukker
1¼ dl æggeblommer
½ vaniljestang
Sådan gør du:
Bland fløde og æggeblommer. Kog mælken op med vaniljekorn og sukker, og bland herefter det hele sammen.
Hæld massen i dybe tallerkener, og bag den i ovnen ved 95 grader i 35-40 minutter – eller til cremen har sat sig.
Stil cremen i køleskabet i mindst 3 timer uden at dække den til. Drys med sukker, og brænd toppen med en gasbrænder, til sukkeret er karamelliseret.