Confit de canard
Der er mange måder at servere den klassiske juleand på juleaften - her har vi valgt udvidet julemiddagen med den franske klassiker 'Confit de canard', som som supplement til andestegen.
Confit de canard til 6 personer
Ingredienser
- Confit de canard - confiterede andelår
- 6 andelår
- 2 spsk salt
- ½ tsk rørsukker
- ½ tsk knust allehånde
- lidt frisk kværnet peber
- 1 laurbærblad
- 4 kviste timian
- 2 dl andefedt
- hønse eller andebouillon, så det dækker lårene.
Sådan laver du confit de canard
- Gnid andelårene godt med salt og rørsukker, og krydr dem med knust allehånde og sort peber. Læg dem i en skål, og sæt dem i køleskabet, og lad dem stå og salte 6-8 timer.
- Læg andelårene i et ovnfast fad eller gryde, som tåler at komme i ovnen. Kom laurbær, timian, andefedt og bouillon i, så det dækker 2/3 op omkring andelårene. Sæt fadet i ovnen 3 timer ved 150 grader, indtil andelårene er supermøre. Tilbered dem under stanniol de første 2 timer og den sidste time uden stanniol. Opbevar dine syltede andelår i en boks med låg i køleskabet, indtil de skal steges.
- De skal opbevares med bouillonen og andefedtet omkring lårene. Tag dem op, og befri dem for bouillon og fedt. Opvarm en pande med andefedt, og kom lårene på panden. Brun dem ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Skru ned og steg lårene ved jævn varme, til skindet er sprødt og kødet gennemvarmet. Det tager ca. 15-20 min.
- Du kan også stege de confiterede andelår i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., til de er sprøde i skindet og gennemvarme. Hvis skindet ikke er sprødt, skrues ovnen op på grill og de grilles gyldne og sprøde.