kylling

Couscous med tomat og kylling

Kom rå blomkål i din blender og lav den fineste grønsagscouscous. Server med ovnbagte tomater og kylling, og du har et måltid med masser af proteiner for få kalorier.

4

Ingredienser

  • Ovnbagte tomater:
  • 4 tomater
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 lille spsk friske timianblade
  • Blomkålscouscous:
  • 400 g blomkål
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 agurk
  • 1 avokado
  • 1 rødløg
  • 3 spsk frisk citronsaft
  • 1 bundt dild
  • salt og peber
  • 4 kyllingefileter
  • Tilbehør: 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Halvér tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad. Pensl tomaterne med olie og krydr med salt og peber. Drys timianblade over og bag tomaterne i ca. 45 min.
  2. Del blomkålen i buketter og kom dem i en blender. Blend til en couscous-lignende konsistens.
  3. Skær agurk i skiver og snit bladselleri. Skær avokado i både. Pil løget og skær i tynde både. Hak dilden.
  4. Vend blomkålscouscous med citronsaft, grønsager, løg og dild. Smag salaten til med salt og peber.
  5. Grill kyllingefileterne på en grillpande i ca. 7 min på hver side. Krydr med salt og peber.
  6. Server kyllingen med blomkålscouscous, bagte tomater og groft brød.