krydret lam

Couscous-salat & spicy lam

Hvad har du på menuen i aften? Her er et godt bud på en lækker ret med masser af smag og vitaminer.

4

Ingredienser

  • Spicy krydderiblanding:
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk fennikel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk brunt sukker
  • 1 tsk salt
  • COUSCOUS-SALAT:
  • 1½-2 dl couscous eller bulgur
  • 1½-2 dl kogende vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, knust
  • salt og peber
  • citronsaft
  • 1 håndfuld savoykål, finthakket
  • 50 g lyse rosiner
  • 50 g pistacienødder
  • 1 granatæble,
  • kerner fra 1 bdt. mynte
  • 1 bdt. forårsløg, snittede
  • SPICY LAM:
  • 300-400 g lammefilet
  • olivenolie, til stegning

Sådan gør du:

  1. Start med den spicy krydderblanding. Bland alle krydderier undtagen sukker og salt og rist dem på en tør pande under omrøring i et par min. Flyt panden fra varmen, rør sukker og salt i og lad krydderblandingen afkøle.
  2. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over, dæk skålen til og lad det hele trække, til couscoussen har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, bland og smag til med alle de øvrige ingredienser.
  3. Lad salaten trække og steg imens kødet. Rul lammekødet i den spicy krydderiblanding og steg det 2-3 min. på hver side.
  4. Det må gerne være rosa indeni, når det er færdigstegt. Lad kødet trække et par min., før det skæres i skiver og serveres med salaten.