Couscousgryde

Couscousgryde

Mellemøstlig ret med masser af smag og duft.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 20 min.
  • 2 porrer
  • 1 tsk. olivenolie
  • 400 g hakket lam (eller okse/kylling)
  • 4½ dl bouillon
  • 3 dl couscousgryn
  • 8 bløde, tørrede abrikoser
  • 1 dl rosiner
  • ¼ tsk. kanel
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • citronsaft
  • salt og peber
  • 2 dl optøede fine ærter (fra frost)
  • evt. frisk mynte
  • Tilbehør: græsk yoghurt og salat med rucola, appelsinskiver og sorte oliven

  1. Snit porrerne i tynde ringe, og svits dem i olie i en gryde. Svits kødet med, til det har skiftet farve.
  2. Kom bouillon, couscousgryn, abrikoser i tern, rosiner, kanel, presset hvidløg og spidskommen i.
  3. Kog det sammen for svag varme under tætsluttende låg i ca. 10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Servér retten pyntet med ærter, evt. mynte og tilbehør.