Couscousgryde
Mellemøstlig ret med masser af smag og duft.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Koge-/stegetid: ca. 20 min.
- 2 porrer
- 1 tsk. olivenolie
- 400 g hakket lam (eller okse/kylling)
- 4½ dl bouillon
- 3 dl couscousgryn
- 8 bløde, tørrede abrikoser
- 1 dl rosiner
- ¼ tsk. kanel
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. spidskommen
- citronsaft
- salt og peber
- 2 dl optøede fine ærter (fra frost)
- evt. frisk mynte
- Tilbehør: græsk yoghurt og salat med rucola, appelsinskiver og sorte oliven
- Snit porrerne i tynde ringe, og svits dem i olie i en gryde. Svits kødet med, til det har skiftet farve.
- Kom bouillon, couscousgryn, abrikoser i tern, rosiner, kanel, presset hvidløg og spidskommen i.
- Kog det sammen for svag varme under tætsluttende låg i ca. 10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Servér retten pyntet med ærter, evt. mynte og tilbehør.