Couscoussalat med små kødspid
En farvestrålende tallerken med gode og spicy elementer.
4
Ingredienser
- 1,5 dl fuldkornscouscous
- 1,5 dl kogende vand
- citronsaft
- 2-3 fed knust hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 bdt. af hver: hakket persille, mynte og koriander
- 1 udkernet, hakket agurk
- 1 udkernet, snittet chili
- 100 g granatæblekerner
- salt, peber
- 50 g mandler
- lidt tandoorikrydderi
- Kødspid:
- 350 g skinke- eller lammesmåkød
- 1 spsk ahornsirup
- 1 spsk soja
- 1 tsk olivenolie
- salt, peber
Sådan gør du:
- Kom couscousgrynene i en skål, hæld kogende vand over, og lad grynene trække, til de har opsuget al væden.
- Rør couscoussen løs med en gaffel, og smag til med alle de øvrige ingredienser.
- Rist mandlerne med lidt tandoorikrydderi på en tør pande, og vend dem i salaten.
- Kom kødet i en skål, vend det med sirup, soja og olie samt lidt salt og peber.
- Sæt kødstykkerne på små spid, der steges gyldne i en stor pande i 6-8 minutter og anrettes med salaten.