Cremet chiagrød
Denne chiagrød smager af den skønneste chailatte. Krydret, lunende og sød. Opskriften er lidt anderledes end den chiagrød, de fleste laver, da alle ingredienserne blendes sammen. Det gør, at du ikke får en grød fyldt med små frø, men i stedet en helt glat og cremet konsistens.
1 portion eller 2 små glas
Ingredienser
- 2 dl vand
- 2 spsk chiafrø
- 2-3 bløde dadler
- 1 spsk mandelsmør (se boks t.v.) (kan undlades)
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniljekorn
- 1 knsp stødt ingefær
- 1 knsp stødt allehånde
- 1 nip salt
- Forslag til topping:
- ristede kokosflager blåbær brombær
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til chiagrøden sammen i en blender eller foodprocessor, indtil du får en helt glat konsistens.
- Hæld grøden op i en skål eller glas, og stil den i køleskabet i 20 minutter eller natten over, så den kan sætte sig.
- Top grøden med din ønskede topping. Her bruger jeg ristede kokosflager, blåbær og brombær, hvilket er en skøn kombination til den krydrede grød.