Cremet hindbæris
En lækker og cremet is, som både børn og voksne vil elske på en varm dansk sommerdag.
8 styks
Ingredienser:
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
1 tsk. frysetørret hindbær
200 g frosne eller friske hindbær
¼ dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
8 vafler til is
50 g chokolade, hvid eller lys
3 spsk. frysetørret hindbær til at pynte vaflerne med
Sådan gør du:
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og skil dem fra hinanden ved at gnide dem med en kniv i lidt sukker på et skærebræt.
Kom vaniljesukkeret, den halve, tomme vaniljestang og hindbær i en gryde, og varm op, til det lige får lov at koge. Lad det så køle en smule af, og rør den kondenserede mælk i gryden.
Pisk fløden til en lækker cremet skum med stavblenderen, og vend forsigtigt vaniljemassen i flødeskummet. Kom herefter blandingen i en bøtte med låg, og sæt den i fryseren.
Isen tages op af fryseren 15-20 minutter inden servering.
Pynt: Smelt chokoladen og vend toppen af kræmmerhusene deri. Drys så toppene med frysetørret hindbær. Sæt til sidst en stor kugle hindbæris i hver vaffel, og nyd dem straks.
TIP!
Hvis dine børn gerne vil hjælpe til, kan de fx:
• klippe vaniljestangen over og skrabe kornene af
• hjælpe med at varme hindbærmassen og røre kondenseret mælk i
• dyppe kræmmerhusene i chokolade og drysse med frysetørret hindbær.