Cremet kartoffelsuppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:56 %
4
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2-3 hakkede fed hvidløg
- 1 lille courgette i tern
- 1 lille blomkål i buketter
- 500 g skrællede kartofler i tern
- salt, hvid peber
- lidt frisk eller tørret fransk estragon
- ca. 5 dl hønsebouillon
- 2½ dl fløde 13%.
- Servering:
- 200 g grønne asparges
- 2 tsk olivenolie
- 50 g wasabikugler
- 300 g ciabattabrød.
Sådan gør du
- Varm olien og sautér hvidløg, courgette og blomkålsbuketter heri under omrøring et par minutter. Bland kartoflerne ved og rist videre 4-5 minutter. Drys salt og peber på og krydr med estragon. Hæld bouillon over, bring det hele i kog og lad suppen simre, til kartoflerne er helt møre.
- Blend eller purer suppen med fløde samt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
- Snit aspargesene i mindre stykker og steg dem sprødmøre i olie et par minutter. Drys salt på.
- Servér kartoffelsuppen med de sprødstege asparges, wasabikugler og brød.