Opskrift på cremet kartoffelsuppe

Cremet kartoffelsuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    56 %

4

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2-3 hakkede fed hvidløg
  • 1 lille courgette i tern
  • 1 lille blomkål i buketter
  • 500 g skrællede kartofler i tern
  • salt, hvid peber
  • lidt frisk eller tørret fransk estragon
  • ca. 5 dl hønsebouillon
  • 2½ dl fløde 13%.
  • Servering:
  • 200 g grønne asparges
  • 2 tsk olivenolie
  • 50 g wasabikugler
  • 300 g ciabattabrød.

Sådan gør du

  1. Varm olien og sautér hvidløg, courgette og blomkålsbuketter heri under omrøring et par minutter. Bland kartoflerne ved og rist videre 4-5 minutter. Drys salt og peber på og krydr med estragon. Hæld bouillon over, bring det hele i kog og lad suppen simre, til kartoflerne er helt møre.
  2. Blend eller purer suppen med fløde samt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
  3. Snit aspargesene i mindre stykker og steg dem sprødmøre i olie et par minutter. Drys salt på.
  4. Servér kartoffelsuppen med de sprødstege asparges, wasabikugler og brød.