Crepes med æbler
Skønne dessert-pandekager med æble - server dem med vaniljeis eller creme fraiche.
2 personer
Ingredienser
- Dej til pandekager/crepes
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
- 15 g smeltet smør
- Fyld:
- 50 g sukker
- 2 dl koldpresset æblemost f.eks. fra Fejø
- 2 æbler
- 2 spsk sukker
- 15 g smør
- Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis
- Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
- Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt æblemostog lad det koge jævnt og tykt – ca. 8 min. Skræl æblerneog skær dem i både.
- Vend dem med sukker og stegdem gyldne på en pande med smør. Anret varme crepesmed æbler og sirup.
- Giv evt. en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.