Crepes med æbler

Crepes med æbler

Skønne dessert-pandekager med æble - server dem med vaniljeis eller creme fraiche.

2 personer

Ingredienser

  • Dej til pandekager/crepes
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
  • 15 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 50 g sukker
  • 2 dl koldpresset æblemost f.eks. fra Fejø
  • 2 æbler
  • 2 spsk sukker
  • 15 g smør
  • Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
  2. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt æblemostog lad det koge jævnt og tykt – ca. 8 min. Skræl æblerneog skær dem i både.
  3. Vend dem med sukker og stegdem gyldne på en pande med smør. Anret varme crepesmed æbler og sirup.
  4. Giv evt. en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.