Crepes med mango & hindbær
Lækre dessertpandekager med friske mango og lækre hindbær.
2 personer
Ingredienser
- Dej til pandekager/crepes:
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
- 15 g smeltet smør
- Fyld:
- 1⁄2 stang vanilje
- 2 spsk rørsukker
- 1 dl sød vin
- 1 mangofrugt
- 200 g friske eller frosne hindbær
- Tilbehør: evt.flødeskum eller vaniljeis
- Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
- Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom den i engryde med sukker og vin og giv det et opkog.
- Halver mangoenpå hver side af stenen og skær den i kvarte. Skærskindet af og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom dem igryden og lad dem simre 5 min.
- Tilsæt hindbær og kog detigennem. Server i varme crepes – evt. med flødeskum ellervaniljeis.