Crepes med mango & hindbær

Crepes med mango & hindbær

Lækre dessertpandekager med friske mango og lækre hindbær.

2 personer

Ingredienser

  • Dej til pandekager/crepes:
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
  • 15 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 1⁄2 stang vanilje
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 dl sød vin
  • 1 mangofrugt
  • 200 g friske eller frosne hindbær
  • Tilbehør: evt.flødeskum eller vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom den i engryde med sukker og vin og giv det et opkog.
  3. Halver mangoenpå hver side af stenen og skær den i kvarte. Skærskindet af og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom dem igryden og lad dem simre 5 min.
  4. Tilsæt hindbær og kog detigennem. Server i varme crepes – evt. med flødeskum ellervaniljeis.