æblekage

Crumble æblekage

En ægte klassiker, hvor der er skåret gevaldigt ned på smørret. her får du opskriften på en æble-crumble uden alt for mange kalorier.

Æble crumble til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 4 udkernede, fintsnittede æbler, f.eks. cox orange
  • lidt citronsaft
  • 2 spsk rørsukker
  • Crumble:
  • 25 g speltflager
  • 25 g grofthakkede hasselnødder
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel eller Five-spice krydderi
  • 35 g smør
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • evt. korn af ½ stang vanilje

Sådan bager du æble-crumble

  1. 1. Vend æblerne med citronsaft og sukker, før de fordeles i 4 ovnfaste forme.
  2. 2. Bland spelt, nødder, sukker og krydderi. Smuldr smørret ud i dejen med fingrene, så det bliver jævnt fordelt. Top dejen over æblerne og bag dem i ovnen ved 200° ca. 20 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
  3. 3. Server den lækre crumble med æbler lun med syrnet fløde, evt. smagt til med lidt vanilje.
  4. 280 kcal. pr. person - traditionel æblekage 750 kcal. pr. person