Crumble æblekage
En ægte klassiker, hvor der er skåret gevaldigt ned på smørret. her får du opskriften på en æble-crumble uden alt for mange kalorier.
Æble crumble til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 4 udkernede, fintsnittede æbler, f.eks. cox orange
- lidt citronsaft
- 2 spsk rørsukker
- Crumble:
- 25 g speltflager
- 25 g grofthakkede hasselnødder
- 50 g rørsukker
- 1 tsk stødt kanel eller Five-spice krydderi
- 35 g smør
- 1 dl syrnet fløde 9%
- evt. korn af ½ stang vanilje
Sådan bager du æble-crumble
- 1. Vend æblerne med citronsaft og sukker, før de fordeles i 4 ovnfaste forme.
- 2. Bland spelt, nødder, sukker og krydderi. Smuldr smørret ud i dejen med fingrene, så det bliver jævnt fordelt. Top dejen over æblerne og bag dem i ovnen ved 200° ca. 20 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
- 3. Server den lækre crumble med æbler lun med syrnet fløde, evt. smagt til med lidt vanilje.
- 280 kcal. pr. person - traditionel æblekage 750 kcal. pr. person