Dadler fyldt med valnødde- orange-marcipan

Dadler fyldt med valnødde- orange-marcipan

Valnødder, marcipan og dadler er en forrygende kombination.

Ingredienser

  • Ca. 20 stk. (store Medjool-dadler).
  • 75 g valnødder
  • 300 g marcipan med orangesmag, f.eks. fra Odense Marcipan
  • 1 usprøjtet appelsin, skal og saft herfra (kan udelades)
  • Ca. 500 g dadler af god kvalitet, her er brugt Medjool-dadler
  • 200 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  1. Rist valnødderne i 8-10 min ved 180 grader, og lad dem køle helt af, før den løse brune hinde forsigtigt gnides af dem. Hak nødderne groft, og ælt dem sammen med marcipan og appelsinsaft og -skal. Skær et snit i siden på dadlerne, og fjern forsigtigt stenen, og fyld en halv teskefuld af marcipanfyldet ind i stedet. Gentag med alle dadlerne.
  2. Smelt lidt mindre end 2/3 af chokoladen over vandbad. Når den er lige akkurat smeltet, tager du skålen af varmen og tilsætter den sidste 1/3. Rør forsigtigt, til al chokoladen er smeltet, og dyp så den ene ende af dadlerne i chokoladen, og læg dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er stivnet. Opbevar dem køligt og lufttæt.

Få mere inspiration til julens søde sager her