Dalarhvedebrød

Dalarhvedebrød

Ingredienser

  • 2 brød:
  • 4 dl koldt vand
  • ½ dl surdej 
  • 10 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 140 g dalarhvedemel
  • 15 g salt
  • lidt olie

Sådan gør du

  1. Dag 1: Rør vand, surdej og gær sammen. Tilsæt hvedemel, dalarhvedemel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
  2. Dag 2: Vend dejen ud på et bord drysset med dalarhvedemel. Hak eller skær den over til 2 aflange brød.
  3. Drys 2 aflange hævekurve med dalarhvedemel, og læg brødene i. Lad dem hæve i ca. ½ time ved stuetemperatur. Vend forsigtigt brødene ud af hævekurvene og over på en forvarmet bagesten (eller en forvarmet bageplade med bagepapir).
  4. Bag brødene ved 230 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.