Dampet spinat med orientalsk dressing og ristede mandler

Dampet spinat med orientalsk dressing og ristede mandler

Denne dressing er dejlig til de fleste grøntsager, særlig de grønne som broccoli, spidskål og asparges, som er gode alternativer til spinaten. Dressingen kan sagtens laves i forvejen og opbevares i op til 1 uge i køleskabet.

Ingredienser

  • Orientalsk dressing – mængden her giver ca 3 dl dressing
  • 1 ½ dl god koldpresset vindruekerneolie
  • 4 spsk soya
  • 2 tsk revet frisk ingefær
  • 1 stort fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • ½ frisk rød chili, evt mere eller mindre efter smag
  • evt lidt citron- eller limesaft
  • Dampet spinat:
  • 600 g skyllet frisk spinat
  • 1 spsk smør
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienser til dressingen, smag evt til med citronsaft, ekstra ingefær og soya.
  2. Rist mandlerne på en pande, til de er gyldne, og sæt dem til afkøling. Smelt smørret i en stor gryde, hæld spinaten i, og damp den med låget på i et par minutter. Server med det samme med dressingen og et drys mandler.
  3. Prøv også hvid omelet med varmrøget laks og skyrcreme