Danmarks bedste burger er kåret: Derfor løb denne burger med sejren
Vinderen af konkurrencen 'Danmarks Bedste Burger 2020' er fra en lille, populær burgerjoint i Aarhus. Her er grunden til, at den løb med sejren.
Er du altid på jagt efter en rigtig god burger, bør du tage forbi Trøjborg i Aarhus, hvor de nu har papir på, at du her finder landets allerbedste af slagsen.
Den lokale burgerjoint, Kødstadens Burger, vandt nemlig i weekenden den ærefulde titel som årets bedste danske burger under madfestivalen 'Danmarks bedste burger', der blev afholdt i København.
De blev kåret af et dommerpanel bestående af seks danske og to udenlandske topkokke og burgereksperter, der endte med at give ’Danmarks Bedste Burger 2020’-prisen den aarhusianske bacon-cheeseburger.
Med i opløbet var hele 250 kandidater fra hele landet, og under finalen var feltet snævret ind til ni forskellige burgersteders bud på den populære spise, som dommerne ”blindsmagte” på.
En vinderburger
Det er Jeppe Glatved, Steffen Distler og Christian Konge Honoré, der er ejere af Kødstadens Burger, og her er glæden stor, da ALT.dk fanger dem på telefonen for at ønske dem tillykke.
– Ja, vi var da overrasket over, at vi vandt, men vi ved godt, at vi laver nogle vanvittige gode burgere, lyder det fra en glad Jeppe Glatved.
Hvorfor tror I, at I har vundet?
– Jeg tror, det er fordi, vi altid sørger for, at det er friske råvarer, vi bruger. Vi hakker selv vores kød og får vores bacon fra en slagter. Vores ting er bare i orden. Vi handler ind hver eneste dag, og vi bruger noget ordentlig økologisk ost. Vi rør også selv vores dip til fritterne i vores butik. Vi gør meget for, at det er frisk og lækkert hernede.
Hvor har I fået jeres passion for burgere fra?
– Vi er alle tre uddannede slagtere og havde en slagterbutik her i fire år, men vi kunne ikke få den til at gå, som vi gerne ville, fordi der var så hård en konkurrence fra supermarkeder. Vi leverede også bøffer til nogle forskellige burgersteder i Aarhus, og så kunne vi bare se, hvor mange bøffer de tog. Så tænkte vi, at det skal vi dælme også være med i, og så besluttede vi os for at lave butikken om til en burgerjoint.
På Kødstadens Burgers menukort finder du blot tre forskellige varianter af en burger: En hamburger, en cheeseburger og en bacon-cheese.
I den vindende bacon-cheeseburger er ingredienserne simple, men velvalgte, lyder det fra Jeppe Glatved.
Den består af en saftig bøf af kød, de selv har friskhakket i butikken. Røget bacon fra en slagter. Smeltet økologisk ost. Friskskåret tomat, rødløg og sprød økologisk salat. Hjemmelsyltede agurker og fire forskellige dressinger: mayo, ketchup, sennep og barbecue. Endelig samles det hele i en kvalitetsbolle.
Kødstadens Burger åbnede 6. oktober 2017, og allerede i åbningsweekenden opdagede slagtervennerne, at de havde ramt rigtigt.
– Lige fra dag ét, hvor vi åbnede vores burgerjoint, har det været fuld fart frem hele tiden. Vi solgte mellem 1.800 og 2.000 burgere alene på de tre første dage, vi havde åbnet, forklarer han og tilføjer:
– Og så ligger vi også bare et sted, hvor vi har mange studerende og unge mennesker, der måske har tømmermænd tre-fire dage om ugen, så det hjælper godt på vores burgertal.
De stolte vindere fra Kødstadens Burger i Trøjborg i Aarhus fik prisen under Burger & Beer Festivalen 2020. (Foto: PR)