Fineste kage til festlige lejligheder: Dannebrogskage

Flot & festlig kage til fars dag og grundlovsdag: Dannebrogskage

Denne dannebrogskage af rÞde kagebunde lagt sammen med en hvid chokolademousse er perfekt til festlige lejligheder eller fÞdselsdage. Her fÄr du opskriften pÄ den flotte og festlige (f)lagkage:

1 kage til 16 personer

RĂžde kagebunde:

  • 250 g smĂžr
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 6 ĂŠg
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • ÂŒ tsk. salt
  • 50-75 ml flydende rĂžd farve eller ca. 10 g rĂžd pastafarve eller 2 tuber Red colour (TĂžrslef) 
  • 250 g hvid chokolade
  • 5 blade husblas
  • Âœ stang vanilje
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 5 dl piskeflĂžde
  • 3 ĂŠggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 3 spsk. sukker
  • ÂŒ liter piskeflĂžde evt. friske jordbĂŠr

Kagebunde:

  1. Pisk smÞr, sukker og vaniljesukker i 5 min. med en hÄndmikser. Pisk Êggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsĂŠt salt. Vend de tĂžrre ingredienser i dejen, og tilsĂŠt rĂžd farve – tilsĂŠt ogsĂ„ en smule mere mel, hvis du bruger flydende farve.
  3. SmĂžr en springform (22-24 cm) med smĂžr, og lĂŠg et stykke bagepapir i bunden. HĂŠld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
  4. Tjek med et trÊspyd, om kagen er gennembagt, og sÊt den til afkÞling i formen i 10 min. Tag kagen ud af formen, og afkÞl pÄ en rist.
  5. Hvid chokolademousse: Hak den hvide chokolade, og kom det i en skÄl. LÊg husblassen i koldt vand. FlÊk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker og vaniljekorn til en lage, og hÊld det over den hvide chokolade. RÞr rundt, til chokoladen er smeltet.
  6. Knug vandet af husblassen, og smelt den i chokoladeblandingen. Pisk flĂžden til skum, og pisk ĂŠggehvider og sukker til marengs.
  7. Vend fÞrst flÞdeskum og sÄ marengs i chokoladecremen, og fyld moussen i en stor sprÞjtepose. SÊt den i kÞleskab i 30-60 min.
  8. Ret overfladen af kagen til, sÄ den er plan, og flÊk kagen i 2 ens bunde. UdskÊr en cirkel i midten pÄ 13-14 cm og en ring udenom pÄ 17-18 cm af hver kagebund. Brug tallerkner eller grydelÄg af passende stÞrrelse, som skabelon.

Kage:

  1. LÊg en kagecirkel og en stor kagering pÄ et fad, og sÊt kanten fra springformen foret med kagefilm omkring kagen pÄ fadet.
  2. Fyld hvid chokolademousse i mellemrummet mellem de to kagebunde, og sprÞjt derefter et ca. 2 cm tykt lag mousse ovenpÄ.
  3. Glat overfladen med en palet, og lÊg den anden kagecirkel og store ring ovenpÄ. Fyld igen rillen med mousse, og smÞr til sidst et tyndt lag mousse pÄ overfladen.
  4. SĂŠt kagen i kĂžleskabet i mindst 3 timer.
  5. Tag forsigtigt kagering og kagefilm af kagen, og pynt med flĂždeskum og evt. friske jordbĂŠr. Opbevar kagen i kĂžleskab indtil servering.