Foto: Chris Tonnesen
De dejligste dadelkugler
Vi kan ikke holde jul uden en omgang lækre dadelkugler eller havregrynskugler. De er nemme at lave, og i denne version får de smag fra varme chaikrydderier.
30 stk.
Total: 20 minutter
Print
Ingredienser
250 g dadler (vægt med sten) 2 spsk kakao 25 g havregryn 30 g hasselnødder 1 tsk vaniljepaste 1 tsk stødt ingefær ½ tsk kanel ½ tsk stødt nellike 100 g ristede, hakkede hasselnødder til at trille i
Fremgangsmåde
Fjern stenene fra dadlerne. Kom dem i en foodprocessor sammen med kakao, havregryn, hasselnødder, vaniljepaste, ingefær, kanel og nelike. Hak det sammen til en ensartet masse. Tril massen til små kugler – vask evt. hænderne undervejs, da de bliver ret snaskede af det. Tril kuglerne i hakkede ristede hasselnødder, og opbevar dem køligt.
Tip: Kan også trilles i kakao, flormelis eller kokosmel.