Dadelkugler med chaismag

De dejligste dadelkugler

Vi kan ikke holde jul uden en omgang lækre dadelkugler eller havregrynskugler. De er nemme at lave, og i denne version får de smag fra varme chaikrydderier.

30 stk.

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 250 g dadler (vægt med sten)
  • 2 spsk kakao
  • 25 g havregryn
  • 30 g hasselnødder
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 100 g ristede, hakkede hasselnødder til at trille i

Fremgangsmåde

  1. Fjern stenene fra dadlerne. Kom dem i en foodprocessor sammen med kakao, havregryn, hasselnødder, vaniljepaste, ingefær, kanel og nelike. 
  2. Hak det sammen til en ensartet masse. Tril massen til små kugler – vask evt. hænderne undervejs, da de bliver ret snaskede af det. 
  3. Tril kuglerne i hakkede ristede hasselnødder, og opbevar dem køligt.

Tip: Kan også trilles i kakao, flormelis eller kokosmel.