De dejligste dadelkugler
Vi kan ikke holde jul uden en omgang lækre dadelkugler eller havregrynskugler. De er nemme at lave, og i denne version får de smag fra varme chaikrydderier.
30 stk.
Total:20 minutter
Ingredienser
- 250 g dadler (vægt med sten)
- 2 spsk kakao
- 25 g havregryn
- 30 g hasselnødder
- 1 tsk vaniljepaste
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt nellike
- 100 g ristede, hakkede hasselnødder til at trille i
Fremgangsmåde
- Fjern stenene fra dadlerne. Kom dem i en foodprocessor sammen med kakao, havregryn, hasselnødder, vaniljepaste, ingefær, kanel og nelike.
- Hak det sammen til en ensartet masse. Tril massen til små kugler – vask evt. hænderne undervejs, da de bliver ret snaskede af det.
- Tril kuglerne i hakkede ristede hasselnødder, og opbevar dem køligt.
Tip: Kan også trilles i kakao, flormelis eller kokosmel.