De sprødeste brunkager

De sprødeste brunkager

Ingredienser

  • 250 g mørk sirup
  • 125 g OMA Bagemargarine
  • 80 g sukker
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. revet skal af økologisk eller usprøjtet appelsin
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. ingefær
  • ¼ tsk. nellike
  • 400 g hvedemel
  • Pynt:
  • Mandelflager

  1. Varm sirup, OMA Bagemargarine og sukker op til sukkeret smelter. Lad det køle af til blandingen er håndvarm. Opløs potasken i 1 spsk. vand og rør det samt de øvrige krydderier i sukkermassen. Tilsæt mel og ælt det hele til en ensartet dej.
  2. Lad dejen hvile i køleskabet natten over eller til den er helt kold.
  3. Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med et glas, der er ca. 5-6 cm i diameter. Pynt med mandelflager og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 5-7 min. midt i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft).