Trods sit franskklingende navn er risalamande et pæredansk påfund. Risdesserten med fløde og mandler hører for mange med til den perfekte julemenu. Med disse 4 nemme trin lykkes både risalamanden og sovsen til.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
1 stang vanilje
½ dl piskefløde
125 g grødris
2½ dl vand
½ liter sødmælk
½ tsk salt
3-4 spsk sukker
Annonse
2-3 tsk fintrevet citronskal
3-4 dl piskefløde (efter smag)
75 g smuttede mandler (hakkede) + 1 hel
Kirsebærsovs:
1 usprøjtet appelsin
1 stk. hel kanel
1 lakridsrod eller 2 stjerneanis
1 glas dessertkirsebær (400 g)
evt. sukker
1 spsk kartoffelmel
Sådan laver du risalamande med kirsebærsovs:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem ud i ½ dl piskefløde.
Skyl risene i koldt vand, hæld dem i en gryde med vand og giv dem et opkog.
Rør rundt og tilsæt den flækkede vanilje-stang, mælk og salt.
Giv det et opkog under omrøring og lad grøden simre ved ganske svag varme under låg i ca. 35 min. – eller sæt gryden i ovnen ved 180 grader.
Tag vaniljestangen op og hæld grøden i en skål. Rør sukker, fintrevet citronskal og vaniljefløde i grøden og lad den køle af.
Pisk fløden til blødt skum og vend den i grøden. Tilsæt mandler og anret desserten i en smuk skål. Husk at stikke en hel mandel i, hvis der skal „kæmpes“ om en mandelgave.
Annonse
Annonse
Sådan laver du kirsebærsovs til risalamanden
Kom fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, kanel, lakridsrod/stjerneanis og kirsebærsaft i en gryde og giv det et opkog.
Lad det simre 5-10 min. og si det over i en ren gryde.