hjemmelavet grød med æbler

Den gode grød

Mættende grød med æblekompot tilsat tørret frugt. Lav gerne en dobbelt portion, så du har til et par dage.

4

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn, evt. halvt
  • havregryn og halvt speltflager
  • 1 dl hirseflager
  • ½ liter minimælk + 1 dl vand
  • 1 spsk solsikke- eller græskarkerner
  • ½ tsk salt
  • Æblekompotmed
  • sveske & abrikos
  • 400 g æbler, f.eks. ingridmarie, belle
  • de boskoop eller coxorange
  • ca. ¼ dl æblemost, hyldeblomstsaft eller vand
  • evt. ½ stang vanilje
  • 4 tørrede abrikoser
  • 4 svesker uden sten
  • 2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op under omrøring. Smag til med lidt salt. Grøden har den rigtige konsistens efter ca. 5 min. ved jævn varme. Del, udkern og skræl evt. æblerne, før de skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde med de øvrige ingredienser og dampes møre ved svag til jævn varm. Rør jævnligt i kompotten og server den lun eller kold oven på den varme grød med et drys rørsukker. 
  2. Energi pr. person: 300 kcal, fedt 12%, protein 14%, kulhydrat 74%