Den gode grød
Mættende grød med æblekompot tilsat tørret frugt. Lav gerne en dobbelt portion, så du har til et par dage.
4
Ingredienser
- 2 dl grovvalsede havregryn, evt. halvt
- havregryn og halvt speltflager
- 1 dl hirseflager
- ½ liter minimælk + 1 dl vand
- 1 spsk solsikke- eller græskarkerner
- ½ tsk salt
- Æblekompotmed
- sveske & abrikos
- 400 g æbler, f.eks. ingridmarie, belle
- de boskoop eller coxorange
- ca. ¼ dl æblemost, hyldeblomstsaft eller vand
- evt. ½ stang vanilje
- 4 tørrede abrikoser
- 4 svesker uden sten
- 2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op under omrøring. Smag til med lidt salt. Grøden har den rigtige konsistens efter ca. 5 min. ved jævn varme. Del, udkern og skræl evt. æblerne, før de skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde med de øvrige ingredienser og dampes møre ved svag til jævn varm. Rør jævnligt i kompotten og server den lun eller kold oven på den varme grød med et drys rørsukker.
- Energi pr. person: 300 kcal, fedt 12%, protein 14%, kulhydrat 74%