Dessertroulade med hvid chokolade og mokka
6 personer
Ingredienser
- Rouladebund:
- 3 æg
- 150 g sukker
- 100 g finthakkede mandler
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 15 g smeltet smør til formen
- Fyld:
- 1 dl hele kaffebønner
- 3½ dl piskefløde
- 200 g hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 1½ dl sødmælk
- Passionsfrugtsauce:
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 tsk. friskrevet appelsinskal
- 8 passionsfrugter
- 3 spsk. Grand Marnier
- Pynt:
- 3 passionsfrugter
- Pisk æg og sukker skummende.Kom finthakkede mandler, hvedemelog kartoffelmel i. Pisk medhåndmikser 1-2 min. Rør bagepulveri.
- Fordel dejen på bagepapir (25 x35 cm), eller i en form foret medbagepapir. Pensl med smeltet smør.Bred dejen ud heri. Bag kagen ca.10 min., til den er gennembagt ved200 gr. på midterste ovnribbe.
- Vend kagen ud på sukkerdryssetbagepapir, og køl den af.
- Kog piskefløden op med kaffebønnerne.Lad det køle helt af ikøleskabet. Si kaffebønnerne fra.
- Hak chokoladen fint, og komden i en skål. Udblød husblassen10 min. i koldt vand. Kog mælkenop og smelt husblassen heri. Rørmælken i den hvide chokolade lidtefter lidt ved at starte i chokoladensmidte og røre hele tiden. Afkølblandingen lidt. Pisk mokkaflødentil skum, og vend den i. Lad cremenkøle helt af i køleskab. Fordelcremen på kagebunden, og rul densammen.
- Kog sukker og vand sammen tilsirup. Tilsæt appelsinsaft og skal.Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne,og kom dem i en skål.Hæld appelsinsiruppen over. Rørrundt. Rør Grand Marnier i.
- Skær skrå skiver af rouladen, ogstil den på tallerkner. Fordel lidtsauce omkring. Pynt med passionsfrugter.