Ingefærshot

Det milde shot: Ingefærshot med gurkemeje

En god kickstarter, du nemt selv kan lave. Brug ingefær, gurkemeje, timian og peberkorn til at lave et lækkert ingefærshot, der kan kickstarte din dag i de mørke og kolde måneder.

Portionen giver ca. 1,3 liter - ca. 25 ingefærshots

Total:1 time

Ingredienser

  • 150-200 g ingefær, skrællet vægt
  • 40 g gurkemeje, skrællet vægt
  • 10 sorte peberkorn
  • 1,2 l koldt vand
  • 8-10 timiankviste (du kan også bruge rosmarin, salvie eller mynte)
  • 6 store usprøjtede citroner
  • 2 tsk jomfrukokosolie
  • 5-6 spsk koldslynget honning 

Sådan laver du ingefærshot med gurkemeje

  1. 1. Skræl ingefær og gurkemeje, og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med peberkorn, overhæld med koldt vand, og kog i 20 minutter ved lav varme. Skyl og slyng timiankvistene, og tilsæt dem, lige før du slukker for varmen under gryden. Lad saften afkøle lidt.
  2. 2. Skyl citronerne godt, pres saften ned i en skål, og opløs jomfrukokosolien og honningen heri. Kom de halve afpressede citronskaller ned i blandingen, og når den varme saft er afkølet helt ned til omkring 42 °C, blander du det hele i skålen og lader det stå tildækket i køleskabet til næste dag.
  3. 3. Smag på saften − er den for stærk, så spæd op med lidt ekstra koldt vand, inden du sier saften fra resten og hælder den på skoldede, atamonskyllede flasker. Den holder sig fint 2-3 uger på køl.