Opskrift på tomattapenade, yoghurtdip med mere

Dip & andet godt

4

Ingredienser

  • Grøn yoghurt-dip
  • En dip, der er god til det hele, og som kan varieres i styrke.
  • Til fire personer.
  • Rør og smag 2 dl yoghurt 3-5% til med 1/2 dl koriander,
  • 1/2 dl mynte, 2 spsk fintskåret purløg,1 udkernet grøn chili, ¼ udkernet, hakket agurk, 1 spsk friskreven ingefær samt salt og peber. Pynt med lidt purløg.
  • Tomattapenade
  • Fin til fisk og grøntsager og god at smøre på brød.
  • Til fire personer.
  • Blend 150 g semidried tomater (evt. ovnbagte fra glas) med 25 g afdryppede kapers, 1 fed knust hvidløg, 2 spsk basilikumblade og 1 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber.
  • Tip. Vil du have den hot, så tilsæt chili.
  • Rørt friskost med hvidløg og urter.
  • Blid og god til det hele.
  • Rør 1 bøtte Kirks friskost med urter med 1-2 fed knust hvidløg, 4 spsk friskhakkede krydderurter, f.eks. dild, kørvel, purløg og persille samt salt, peber og sød paprika tilsæt evt 1-2 spsk mælk. Pynt med frisk dild.

Tip

Grøn yoghurt-dip

Energi pr. person: 20 kcal.

Tomattapenade

Energi pr. person: 50 kcal.

Rørt friskost med hvidløg og urter

Energi pr. person: 60 kcal.