Prøv Ditte Julies lækre "Kransekagekupler"
Få opskriften på bagedystdeltager Ditte Julie Jensens Kransekage-kupler, der ikke kræver konditor-skills. Som hun siger: “Kransekage er altid godt”. De mundrette stykker er pyntet med guld og passer til nytår, bryllup eller dessert. Husk, at du skal lave kransekagemassen dagen i forvejen.
8
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 200 g ren rå marcipan
- 70-80 g flormelis
- 20 g past. æggehvider
- 30 g smør
- 30 g æggehvider
- 30 g lyst rørsukker
- 30 g hvedemel, gerne kagemel
- lilla pastafarve
- solsikkeolie til pensling
- gul og guld velvet spray
- guld lakridskugler
- spiselige blomster
Sådan gør du
- Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne.
- Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter. Del massen i 8 lige store dele.
- Tril til 8 kugler. Mas hver kugle ud i en halvkugle form (5 cm i diameter). Bag dem gyldne ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde. Bland sukker og mel i en skål. Tilsæt æggehvider til mel/sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør og pastafarve. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med grene med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel.
- Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter. Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hver gren i en lille kop eller lignende. Lad grenene blive kolde og ”sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i grenene. Stil kransekagekuplerne kort på frys inden de befries fra formen, så du får en pæn og glat overflade og de er nemmere at få ud af formen.
- Spray med gul og guld velvetspray mens de stadig er frosne i overfladen. Pynt kransekagerne med tuilles, guld kugler og blomster.