Doughnuts med æble og kanel

Doughnuts med æble og kanel

Delikate doughnuts ♥

8 stk.

Ingredienser

  • Grunddej:
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. sukker
  • 25 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • Fyld:
  • Tilsæt 1 dl små æbletern ½ x ½ cm. Tilsæt også 1 tsk. kanel gerne ægte kanel.
  • Desuden:
  • fritureolie til kogning
  • Pynt:
  • Glasur af 3 dl flormelis og 2 spsk. kogende vand.
  • Drys evt. også med 2 spsk. finthakkede pistacienødder.

  1. Kom alle ingredienserne til grunddejen i en skål, og rør dem sammen. Kom æbler og kanel i dejen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene.
  3. Kog kagerne gyldne i 2 cm varm olie i en gryde. Læg dem på køkkenrulle til afdrypning. Pas på, at olien ikke bliver for varm. Skulle du være så uheldig, at der går ild i olien, skal du lægge et låg over og slukke for varmen og emhætten. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
  4. Pynt de lune kager med glasur og evt. pistacienødder.