Drømmekage med chokolademousse

Drømmekage med hvid chokomousse

Skøn, sommerlig version af den klassiske drømmekage. Her har vi puttet drømmekagen i glas og serverer den med en lækker hvid chokolademousse, jordbær og selvfølgelig den helt rigtige drømmekage-topping på toppen. Mums!

6-8 portioner/glas

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 40 g smør
  • 1¼ dl mælk
  • 1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 175 g hvedemel
  • ¾ tsk. bagepulver
  • Topping:
  • 75 g smør
  • ½ dl mælk
  • 125 g brun farin
  • 75 g kokosmel, gerne Urtekrams
  • Hvid chokomousse:
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
  • 4 spsk. sukker
  • 1½ past. æggehvider, svarer til 1 af de små bægre (kan udelades)
  • 3½ dl piskefløde
  • Desuden: 200 g jordbær samt ekstra hele jordbær, som nydes til

Sådan laver du drømmekage med hvid chokolademousse

  1. 1. Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret, og rør mælken i. Kom det i æggemassen. Rør citronskal og citronsaft i. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i. Rør dejen sammen. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir, 22 x 22 cm. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
  2. 2. Smelt smør, mælk og farin sammen i en lille gryde. Kom kokosmelet i. Fordel blandingen på bagepapir i et ½ cm tykt lag. Bag toppingen til kagen på midterste ovnribbe 15-20 min. ved 175 gr. Afkøl det, det skal blive sprødt. Kom toppingen i en plastpose, og knus den med hænderne eller med en kagerulle.
  3. 3. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  4. 4. Pisk æggehviden stiv, og vend den i. Pisk fløden til let skum, og vend det i.
  5. 5. Til 8 patentglas med en diam. på ca. 7 cm udstikker du et stykke drømmekagebund, og lægger det ned i glassets bund. Skær jordbær i skiver, og lav en ring af dem i glasset langs kanten, så de kan ses igennem glasset. Fordel hvid chokolademousse over. Drys kokostopping over, og luk glassene. Lad kagerne trække 3-4 timer i køleskab. Opbevar kagerne i køleskab, til de serveres. Server ekstra jordbær til.
  6. Tip Du kan også vælge at lave kagen som en stor kage. For en form, 22 x 22 cm, med plastfilm. Læg den bagte kagebund heri. Fordel chokolademoussen over. Stil kagen tildækket i køleskabet i 3-4 timer. Drys kokostopping over kagen, og server den med jordbær i skiver eller kvarter til.