Drømmekage-muffins: Lav selv med lækkert fyld
Den klassiske drømmekage med sprød kokostopping får et nøk op på servering og udtryk, når den bliver bagt i muffinsforme. Og glem ikke at lave hul i midten, så al den gode topping kan løbe helt ned i kagen.
9
Total:35 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Dej
- 100 g smør
- 2 dl piskefløde
- 4 æg
- 300 g sukker
- 330 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
Kokosfyld
- 200 g smør
- 245 g kokosmel
- 350 g brun farin
- 2 dl sødmælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Dej: Smelt smørret i en gryde, tilsæt fløden og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål, og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i ca. 18 muffinsforme, og bag dem i ca. 15 minutter.
- Kokosfyld: Imens muffins er i ovnen, laves kokosfyldet ved at smelte smør i en gryde og tilsætte kokosmel, brun farin og sødmælk. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det simre kort ved middelvarme under omrøring i 2 minutter.
- Tag muffins ud af ovnen, og lav en fordybning i midten med en kniv. Kom kokosfyldet ned i hullerne og ovenpå muffins. Bag i yderligere ca. 12 minutter, til fyldet er sprødt.
7 lækre opskrifter på cupcakes
-
Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping
-
Cupcakes med banan, chokolade og hindbær-glasur
-
Cupcakes med ingefær, mørk chokolade-creme og ristede mandler
-
Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
-
Cupcake med kokos og citron
-
Cupcakes uden sukker
-
Cupcakes: Krydret med hvid chokofrosting