Dyreryg med rodfrugter og mos
Hjemmelavet dyreryg med tilbehør af bagte rodfrugter og kartoffelmos med selleri.
6 personer
Ingredienser
- 1 dyreryg, ca. 2 kg, f.eks.rådyr el. kronhjort
- 8-10 enebær
- salt, peber
- 1 spsk. frisk timian
- evt. 1-2 fed finthakket hvidløg
- 75 g smør
- 2 løg
- 2 dl rødvin
- 2 dl vildt- el. hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ dl vand
- 2-3 tsk. ribsgele
- evt. kulør
- Rodfrugter:
- 3 persillerødder
- 2 rødbeder
- 4 gulerødder
- 2 spsk. olivenolie
- Selleri-kartoffel-mos:
- 1 kg kartofler
- 400 g rodselleri
- 2 dl minimælk
- 15 g smør
- 50 g hakkede hasselnødder
- 100 g revet gratineringsost
- Afpuds kødet for de grovestesener. Krydr kødet med knusteenebær, timian og evt. hvidløg.Drys med salt og peber. Lægstegen i et ovnfast fad eller enbradepande. Fordel skiver afsmør over kødet. Kom løgbåde,rødvin og bouillon i bunden affadet. Steg kødet 1¼ time ved180 gr. på midterste ovnribbe.Efter 1 time hældes skyen fra.Si skyen over i en gryde. Komfløden i, og kog op. Rør melrystet jævnt med vand i. Kogsaucen igennem ca. 5 min.under omrøring. Smag til medsalt, peber og gele. Farv evt.saucen med lidt kulør.
- Skræl rodfrugterne, og skærdem i stænger. Vend dem medolie, salt og peber, og kom demi et ovnfast fad. Steg dem iovnen sammen med kødet, deskal have ca. 50 min.
- Skræl kartofler og selleri,og skær dem i små tern. Kogternene i vand ca. 30 min.Hæld vandet fra, og mos kartoflerneog sellerien med mælkog smør. Smag til med salt ogpeber. Kom mosen i et smurtovnfast fad, og drys nødder ogost over. Gratiner mosen i ovnenpå midterste ovnribbe ved225 gr. ca. 15 min., til overfladener gylden.