Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad

En klassiker med hjemmelavet leverpostej under saltkødet.

4 personer

Ingredienser

  • Dyrlægens natmad
  • 4 store spsk. leverpostej (opskrift herunder)
  • 8 skiver saltkød
  • sky, karse og rå løgringe til pynt
  • rugbrød
  • Leverpostej:
  • (2 bakker)
  • 1/2 kg svinelever
  • 200 g fersk spæk
  • 2 løg
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 l kogende mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • groftkværnet salt
  • 1 tsk. allehånde
  • 1/2 tsk. stødt nellike

  1. Hak lever, spæk og løg ifoodprocessoren eller få slagterentil at hakke en blandingtil dig.
  2. Smelt smørret i en gryde.Rør melet i. Kom lidt mælk i adgangen under omrøring. Kogjævningen sammen 3-4 min.under omrøring. Rør levermasseni, tilsæt krydderierne, og røræggene i.
  3. Smør et par aluforme ellerbrødforme. Kom levermasseni, og bag leverpostejen i ovnenved 175 gr. på nederste ovnribbei ca. 1 1/2 time.
  4. Smør leverpostejen på brødet,og læg saltkød over. Pyntmed hakket sky, karse og løgringe.