Dyrlægens natmad
En klassiker med hjemmelavet leverpostej under saltkødet.
4 personer
Ingredienser
- Dyrlægens natmad
- 4 store spsk. leverpostej (opskrift herunder)
- 8 skiver saltkød
- sky, karse og rå løgringe til pynt
- rugbrød
- Leverpostej:
- (2 bakker)
- 1/2 kg svinelever
- 200 g fersk spæk
- 2 løg
- 125 g smør
- 150 g hvedemel
- 1/2 l kogende mælk
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- groftkværnet salt
- 1 tsk. allehånde
- 1/2 tsk. stødt nellike
- Hak lever, spæk og løg ifoodprocessoren eller få slagterentil at hakke en blandingtil dig.
- Smelt smørret i en gryde.Rør melet i. Kom lidt mælk i adgangen under omrøring. Kogjævningen sammen 3-4 min.under omrøring. Rør levermasseni, tilsæt krydderierne, og røræggene i.
- Smør et par aluforme ellerbrødforme. Kom levermasseni, og bag leverpostejen i ovnenved 175 gr. på nederste ovnribbei ca. 1 1/2 time.
- Smør leverpostejen på brødet,og læg saltkød over. Pyntmed hakket sky, karse og løgringe.