Eclairs med lækkert fyld
Bag selv lækre eclairs eller vandbakkelser og fyld dem med creme eller flødeskum smagt til med kaffe, chokolade, bær eller frugt.
20-24 stk.
Ingredienser
- portvin
- kold, meget stærk, sødet pulverkaffe
- sammensigtet kakao og flormelis
- finthakket, syltet ingefær og lidt af lagen fra glasset
- afkølet kompot af sæsonens bær
- flormelis og korn af ½ stang vanilje.
Sådan bage du eclairs
- Kog vandet op sammen med smørret, hæld salt og alt melet i på en gang, og rør grundigt, til dejen er en fast klump, der slipper gryden. Tag gryden fra varmen.
- Rør to tredjedele af æggemassen i dejen på en gang. Tilsæt mere i en tynd stråle, til dejen er smidig, men absolut ikke flydende.
- Sæt den på pladen med to skeer eller en sprøjtepose. Bag kagerne ved 200 gr. I 25 min.
- Tag en af dem ud, og lad den stå nogle minutter for at se, om den falder sammen, eller om den er færdigbagt.
- Fyld dine eclairs med fyld efter eget valg.