Denne artikel blev bragt første gang hos HER&NU. Artiklen er en genudgivelse fra et tidligere år, og dette er en redigeret version.
Uhyggelige udklædninger, skræmmende
græskarhoveder og
makaber pynt titter lige nu
frem rundt omkring. Emil
Obel, der vandt ”Den store
bagedyst” i 2018, er en af
dem, som virkelig har taget
den amerikanske Halloween-tradition til sig.
Hvor han førhen omdannede hele familiens have
i Lyngby til en skræmmende
spøgelsesrute for nabolagets
beboere, har han nu måtte
indse, at tiden er knap.
Bagetalentet, der har udgivet kagebøgerne ”Festlige
og fantasifulde kageborde” og "Halloweenbogen", er mindst lige så vild med Halloween, som han var tilbage i "Bagedysten".
I mellemtiden er Emil startet på Den Danske Scenekunstskole, hvor han er ved at uddanne sig til rekvisitør. Derfor er der ikke længere den samme hyppige strøm af smukke kagebilleder på Emils Instagram-profil, men han har heldigvis ikke lagt kagerne helt fra sig. Her er hans opskrift på en skræmmende lækker Halloween-tærte.
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kage Emil ObelCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kage Emil ObelCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO
Tærtedej
200 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
1 spsk sukker
1 nip salt
150 g koldt smør
½ dl is koldt vand
1 æg til pensling
Annonse
Bland de tørre ingredienser i en stor skål
med en ske. Tilsæt smørret og smuldr det
ind i de tørre ingredienser, så der kun er små
klumper tilbage. Tilsæt det kolde vand lidt
ad gangen, til dejen kan samles. Brug først
skeen og derefter hænderne. Pak dejen ind
i husholdningsfilm og sæt den på køl i min.
30 minutter og gerne natten over, til dejen
er fast.
Annonse
Bærfyld
400 g blandede mørke bær
120 g sukker
2 spsk maizena
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
Bland alle ingredienserne sammen i en skål
uden at mose bærrene.
Samling og bagning
Varm ovnen op til 180 grader. Del dejen i to
dele og rul den ene del ud til en stor cirkel
med en tykkelse på ca. 5 mm. Tryk dejen
ned i tærteform, 22 cm. Lad den overskydende dej hænge ud over siderne af formen.
Prik huller i bunden og fyld bærfyldet i tærten. Rul den resterende dej ud til en stor cirkel og riv den i mindre stykker og læg over
tærten. Klem låget og siderne af tærten godt
sammen og fjern overskydende dej. Pisk et
æg sammen og pensel låget af tærten. Bag
tærten i ca. 60 minutter, til dejen er gyldenbrun, og fyldet bobler langsomt.
Glasskår
200 g isomalt
Smelt isomalten i en gryde, hæld den ud på
en silikonemåtte og lad den størkne. Slå på
isomalten med en ske og bræk den af i
stykker, der ligner glasskår. Pynt tærten
med dem.
Tip
Fyld tærten med dine yndlingsbær eller
frugter. Servér den lun med cremefraiche
eller vaniljeis.
Emil Obel fra Bagedysten bager en Halloween-kageCHRISTENSEN, KLAUS BO