"Bagedyst"-Emils uhyggeligt lækre tærte
Emil Obel byder på skræmmende lækker tærte.
Denne artikel blev bragt første gang hos HER&NU. Artiklen er en genudgivelse fra et tidligere år, og dette er en redigeret version.
Uhyggelige udklædninger, skræmmende græskarhoveder og makaber pynt titter lige nu frem rundt omkring. Emil Obel, der vandt ”Den store bagedyst” i 2018, er en af dem, som virkelig har taget den amerikanske Halloween-tradition til sig. Hvor han førhen omdannede hele familiens have i Lyngby til en skræmmende spøgelsesrute for nabolagets beboere, har han nu måtte indse, at tiden er knap.
Bagetalentet, der har udgivet kagebøgerne ”Festlige og fantasifulde kageborde” og "Halloweenbogen", er mindst lige så vild med Halloween, som han var tilbage i "Bagedysten".
I mellemtiden er Emil startet på Den Danske Scenekunstskole, hvor han er ved at uddanne sig til rekvisitør. Derfor er der ikke længere den samme hyppige strøm af smukke kagebilleder på Emils Instagram-profil, men han har heldigvis ikke lagt kagerne helt fra sig. Her er hans opskrift på en skræmmende lækker Halloween-tærte.
Tærtedej
200 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
1 spsk sukker
1 nip salt
150 g koldt smør
½ dl is koldt vand
1 æg til pensling
Bland de tørre ingredienser i en stor skål med en ske. Tilsæt smørret og smuldr det ind i de tørre ingredienser, så der kun er små klumper tilbage. Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, til dejen kan samles. Brug først skeen og derefter hænderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i min. 30 minutter og gerne natten over, til dejen er fast.
Bærfyld
400 g blandede mørke bær
120 g sukker
2 spsk maizena
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
Bland alle ingredienserne sammen i en skål uden at mose bærrene. Samling og bagning Varm ovnen op til 180 grader. Del dejen i to dele og rul den ene del ud til en stor cirkel med en tykkelse på ca. 5 mm. Tryk dejen ned i tærteform, 22 cm. Lad den overskydende dej hænge ud over siderne af formen. Prik huller i bunden og fyld bærfyldet i tærten. Rul den resterende dej ud til en stor cirkel og riv den i mindre stykker og læg over tærten. Klem låget og siderne af tærten godt sammen og fjern overskydende dej. Pisk et æg sammen og pensel låget af tærten. Bag tærten i ca. 60 minutter, til dejen er gyldenbrun, og fyldet bobler langsomt.
Glasskår
200 g isomalt
Smelt isomalten i en gryde, hæld den ud på
en silikonemåtte og lad den størkne. Slå på
isomalten med en ske og bræk den af i
stykker, der ligner glasskår. Pynt tærten
med dem.
Tip
Fyld tærten med dine yndlingsbær eller
frugter. Servér den lun med cremefraiche
eller vaniljeis.