En kongelig dåbskage
Hvad enten det er kongehusets eller din egen prins eller prinsesse, der skal døbes hører der en dåbskage til. Her en flot 'royal' version:
12-15 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1-1½ time
- Bagetid i alt: ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- 400 g smør
- 400 g sukker 6 æg (mellem)
- 100 g mandler (finthakkede)
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- revet skal af 1 stor citron (økologisk)
- 1 dl appelsinsaft
- Pynt:
- 6-8 spsk abrikosmarmelade
- 700 g rå marcipan
- 1 æggehvide (pasteuriseret)
- flormelis
- 100 g hvid chokolade
- 300 g mørk chokolade
- guldstøv
- sukkerkugler
- kakao
- Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen.Bland mandlerne i me-Til lykke til tvillingerne:Kongelig dåbskageDe kongelige tvillinger døbes påtorsdag. Det fejrer vi med en flotdåbskage og lækre muffins, som kannydes, mens navnene afsløres på tv.let med bagepulver og revet citronskal. Vend melet i dejen sammenmed appelsinsaft.
- Beklæd en brade pande på 30 x 24 cm medbagepapir og fordel af dejen i den. Bagkagen ved 185 grader i 25-30 min.
- Overtræk på kagen:Fordel abrikosmarmeladenover den bagte kage i et jævnt lag. Ælt marcipan med æggehvide og flormelis til en smidig masse.Udrul mellem to stykker bagepapir og læg marcipanmassen over kagen. Skær til, og læg en marcipanbræmme i kanten.
- Chokoladepynt:Tegn en barnevogn på hvidt papir, læg bagepapir over og sprøjt smeltet mørk chokoladeefter tegningen.Det er nemmest, hvis man sprøjter et hjul,en kalechedel osv. ad gangen. Lad mønstrene stivne i køleskab og „hæft“ dem på kagen med lidt smeltet chokolade.
- Form kroner og blomster i marcipan og sukkerkugler, og drys med guldstøv. Læg en oval skål eller papir over kagen og drys med sigtet kakao, så motivet indrammes af en medaljon.