Få grill-landsholdets opskrift på american pecan pie
Martin Mygdam, 40 år, medlem af det danske grilllandshold og leder af grillskolen Grilleriet i Aalborg. Her får du hans bedste opskrift på American pie.
8
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 25 g flormelis
- 75 g koldt smør
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Tærtefyld
- 1 ¾ dl lys sirup
- 25 g blødt smør
- 175 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 125 g pecannødder (eller valnødder)
Sådan laver du american pecan pie
- Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommer, pak den ind i folie, og stil den i køleskabet i min. 20 minutter.
- Rul derpå dejen ud, læg den i en springform, og stil den i køleskab igen i 10-20 minutter.
- Gør grillen klar til indirekte varme og bag bunden midt i grillen i 15-20 minutter ved 180 grader.
- Tærtefyld:
- Varm sirup op til kogepunktet, og tag det af varmen igen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i røremaskine, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Rør til sidst sirupsblandingen i.
- Fordel nødderne over tærtebunden, og hæld ægge-sirupsmassen over. Dæk formen med stanniol, og sæt den i grillen i 30 minutter. Fjern stanniolen, og giv den yderligere 20-30 minutter.
- Servér fx med lækre jordbær vendt i ahornsirup og en rigtig god vaniljeis dertil.
- TIP Når du forbager tærtedejen, kan det være en god idé at lægge et bagepapir hen over den og fylde op med tørrede bønner.
- Prøv også Astrid Krags frugtsalat.