Få konditorens bedste opskrifter

Få konditorens bedste opskrifter

Kun et stenkast fra Søerne i København har konditor Nikolaos Strangas og hans hustru åbnet et fint lille konditori & ‘cakeaway’. Vi har været forbi butikken, smagt på de vidunderlige kager og været så heldige at få nogle opskrifter med hjem til dig, der har lyst til at gøre Hr. Strangas konditorkunsten efter.

MACARONES MED CHOKOLADEGANACHE

Vi er endnu ikke blevet trætte af de små elegante og meget smagfulde macarones.

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid

(ca. 14 stk.)

Macarones:

200 g flormelis

100 g mandelmel

15 g kakao

80 g æggehvider (2-3 stk.),

stuetempererede

20 g sukker

Chokoladeganache:

1 dl piskefløde

80 g Valrhona manjari chokolade

1.

Macarones: Bland flormelis med mandelmel og kakao. Sigt blandingen over i en skål.

2.

Pisk hviderne næsten helt stive, tilsæt sukker, og pisk videre, til massen er helt stiv.

3.

Fold mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, indtil dejen er homogen.

4.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en 11 mm tylle, og sprøjt ud til 28 små runde cirkler fordelt på to bageplader med bagepapir.

5.

Lad de ubagte macarones stå i 10-15 minutter, inden de bages ved 160 grader i 12-15 minutter.

6.

Lad dem hvile i et par minutter, og fjern dem fra bagepapiret.

7.

Chokoladeganache: Bring fløden i kog, og smelt den hakkede chokolade deri.

8.

Køl cremen helt af, og pisk cremen let.

9.

Smør/sprøjt den på den ene macaron, og læg den anden oven på. Opbevar kagerne på køl indtil servering.

TIP: MACARONES HOLDER SIG OP TIL 2 DAGE, HVIS DE OPBEVARES PÅ KØL.

CHOKOLADEFONDANT

Sprød udenpå og flydende indeni – en syndig dessert, der kræver minimum 30 minutter på sofaen efter indtagelse.

Tid: ca. 15 min. plus bagetid

(12 stk.)

5 hele æg

5 æggeblommer

125 g flormelis

250 g god mørk chokolade

250 g smør

125 g hvedemel

Til servering:

cremefraiche eller vaniljeis

chokolade

bær

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2.

Rør æg, æggeblommer og flormelis sammen i ca. 5 min. i en røremaskine.

3.

Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme over vandbad.

4.

Rør chokoladeblandingen i dejen, og sigt efterfølgende melet i. Rør massen godt sammen, og fordel den derefter i silikoneforme – gerne ovale eller almindelige muffinforme

(ca. 6 cm i diameter).

5.

Bag kagerne i ca. 8 min. De skal føles lidt ubagte, når du tager dem ud af ovnen. Server chokoladefondant med cremefraiche eller vaniljeis, lidt smeltet chokolade og friske bær.

FRUGTTÆRTE MED MARCIPAN

Denne saftige tærte kan også laves med en rabarberkompot eller sommerbær, når det bliver sæson.

Tid: ca. 25 min. plus bagetid

(8-10 pers.)

Mazarinbund:

100 g sukker

100 g revet marcipan

100 g smør (stuetemperatur)

2 små æg

50 g hvedemel

Crumble:

100 g smør

100 g sukker

100 g hvedemel

100 g mandelmel

4 æbler eller pærer

1.

Mazarinbund: Rør sukker og marcipan sammen i røremaskinen. Tilsæt smørret, og rør i yderligere 3-4 min.

2.

Kom æggene i lidt ad gangen, mens røremaskinen kører, og kom derefter melet i. Du kan også sagtens ælte sammen i hånden.

3.

Crumble: Skær smørret i små terninger, og bland derefter det hele sammen

(evt. i røremaskinen), indtil det bliver til crumble – dvs. en ikke alt for ensartet dej.

4.

Rul marzipandejen ud, og læg den i en springform (ca. 22 cm diameter). Læg friske skrællede æbler eller pærer skåret i mindre stykker ovenpå, og fordel crumblen jævnt ovenpå.

5.

Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 40 min., til den er gylden.

SCONES

Luftige, lækre og søde scones med god mørk chokolade.

Tid: ca. 15 min. plus bagetid

(15 stk.)

2½ dl kærnemælk

2 små æg

180 g smør

75 g sukker

600 g hvedemel

25 g bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

100 g hakket mørk chokolade

1 æg til pensling

1.

Bland alle ingredienserne sammen i en røremaskine, og kør i ca. 5 min.

eller ælt til en ensartet dej i hånden.

2.

Tænd ovnen på 170 grader.

3.

Form dejen til 15 scones. Fordel dem på to bageplader med bagepapir.

4.

Pensl scones med sammenpisket æg, og bag i ca. 25 min., til de er gyldne.