Falafel med kålsalat
Falafler smager herligt og er perfekte, hvis aftensmaden skal være sund og nem. Server falaflerne med tahini-yoghurt dressing og en sprød kålsalat.
Næringsindhold
- Energi pr. person:472 Kcal
- Fedt:17 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:60 %
2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
Falafel:
- 125 g kikærter, tørrede
- 125 g løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl grov rasp
- ½-¾ dl persille, hakket
- 1-1½ tsk. spidskommen
- 1-2 tsk. korianderfrø
- ¼ tsk. bagepulver
- Salt
Tahini-yoghurt:
- 1½ dl yoghurt
- 1 tsk. tahini (sesampasta)
Kålsalat:
- 125 g rød- og grøn spidskål
- 1 stor gulerod, groft reven
- Evt. citron
Sådan gør du:
- Læg kikærterne i blød i 24 timer, afdryp, kom dem i en blender, og blend dem.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser, og blend yderligere til en jævn fars. Tjek om krydringen matcher din smag.
- Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande med teflon-belægning. Ryst panden undervejs.
- Rør, og smag yoghurten til med tahini, salt og peber.
- Bland kål og gulerod, krydr med salt, peber og citron, og servér salaten til de varme falafler sammen med yoghurten.