Falafler

Falafler

Ingredienser

  • 16 styk:
  • 200 g kikærter (udblødte natten over)
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1-2 spsk citronsaft
  • olie til stegning
  • Yoghurtdressing:
  • 1 dl yoghurt
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 tsk knust spidskommen
  • salt

Sådan gør du

  1. Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 16 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne en isske, hvis du vil have dem kuglerunde.
  2. Steg falaflerne i rigeligt olie, på en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
  3. Rør imens yoghurt med hakket mynte og spidskommen. Smag dressingen til med salt.
  4. Servér de varme falafler med yoghurtdressing til.
PRØV OGSÅ: Lammekebab med za'atar