Farsbrød med bacon og bagte æbler
Farsbrødet får både saft og smag af finthakket, frisk fennikel, som går godt sammen med de bagte æbler.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Farsbrød:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 fennikel
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl hvedemel eller rasp
- 1 dl mælk
- 1 tsk. hakket salvie
- ½ tsk. fennikelfrø
- friskværnet sort peber
- 150 g bacon i skiver
- 8-12 friske salvieblade
Sovs:
- 25 g smør
- 2½ spsk. mel
- 2½ dl mælk
- 2½ dl bouillon
- evt. kulør
Bagte æbler:
- 4 danske æbler f.eks. Cox orange
- 2-3 spsk. ahornsirup
Tilbehør:
- kogte eller smørristede kartofler og grøntsager (f.eks. broccoli)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Farsbrød: Pil løg og hvidløg. Rens fennikelknolden, og skær stokken ud. Skær grøntsagerne i grove stykker, og hak dem fint i en hurtighakker eller foodprocessor.
- Ælt kødet sammen med salt, og rør løgblandingen, æg, mel eller rasp og mælk i farsen. Tilsæt krydderier, og form farsen til et brød i en bradepande foret med bagepapir. Læg baconskiver og salvieblade omkring farsbrødet, og sæt det i ovnen 20 min.
- Sovs: Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt mælk og bouillon, og kog sovsen under omrøring i mindst 5 min. Si sovsen, og hæld den omkring farsbrødet. Skru ned til 150 grader, og bag i ca. 45 min. mere.
- Bagte æbler: Skyl æblerne, rids skindet ækvator rundt, og sæt dem på bagepapir i et fad. Pensl dem med ahornsirup, og bag dem sammen med farsbrødet de sidste 20-25 min. Pensl evt. også farsbrødet med ahornsirup.
- Hæld sovsen tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og tilsæt evt. kulør.
- Server farsbrødet med bagte æbler, sovs og det valgte tilbehør.