Farseret svinemørbrad

Farseret svinemørbrad

Et godt farsbrød, som mormor lavede det. Få opskrift på en god farseret svinemørbrad her.

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 svinemørbrad (500 g)
  • 15 g smør
  • 1 skalotteløg
  • evt. 1 fed hvidløg
  • 400 g magert, hakket svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 tsk stødt fennikel
  • 1 pakke bacon i skiver (eller 1 pakke parmaskinke i skiver)
  • salt og peber

  1. Krydr den afpudsedemørbrad med salt ogpeber og brun den påalle sider på en pandemed smør. Læg den pået fad og lad den afkøle.
  2. Sautér finthakket skalotteløgog evt. hvidløgbløde i en gryde medlidt smør i 5-10 min.
  3. Rørdet hakkede svinekødsammen med 1 tsk saltog tilsæt friskkværnetpeber, mel og æg.
  4. Rørskalotteløg/hvidløg,fintrevet citronskal,fennikel, salt og peber ifarsen.
  5. Læg bacon- ellerskinkeskiver ud i etrektangel på et stykkebagepapir. Bred farsenud på bacon/skinkeskiverne.Dup mørbradentør med køkkenrulle oglæg den i midten. Pakfars og bacon omkringmørbraden ved hjælpaf bagepapiret.
  6. Læg„farsbrødet” i et smurtovnfast fad og steg deti ovnen ved 200 grader ica. 40 min. Brug evt. etstegetermometer. Detskal vise 62-65 grader.