Fastelavnsboller med creme og syltetøj
18 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 200 g blødt smør
- ca. 400 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Kagecreme:
- 1 æggeblommer
- ¾ spsk. majsstivelse
- 1¼ dl mælk
- ¾ spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. smør
- Desuden:
- 1 dl hindbærsyltetøj
- Chokoladeglasur:
- ½ dl vand
- 50 g hakket mørk chokolade
- ca. 4 dl flormelis
- Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle ca. 1 cm tyk. Skær 18 firkanter ud. Pensl med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
- Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne.
- Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.