Fastelavnsboller med marcipan og lemoncurd fra Hjemmet

Fastelavnsboller med marcipan og lemoncurd

Boller op, boller ned, boller i min mave. Fastelavnsdagene kan være en sukkersød oplevelse med glasur, vaniljecreme og sukkerpynt.

Derfor fandt jeg på disse befriende friske fastelavnsboller med syrlig lemoncurd, der gør det muligt at spise mere end én.

Prøv også min opskrift på scones.

Går man til bageren, er en fastelavnsbolle typisk en wienerbrødsagtig sag med enorme mængder creme, syltetøj og kakaoglasur på toppen. Her når selv jeg kvalmegrænsen, så det er en fest at kunne lave min egen version.

Hvis du ikke kender lemoncurd, har du virkelig noget til gode. Det er en intens citronsmør, der både er fed og frisk på én gang. Den smager skønt på f.eks. scones og boller, men er også genial at blande i cremer til lagkager eller disse fastelavnsboller.

Ha’ en rigtig festlig fastelavn!

Ca. 24 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Bagetid: 15 min.

Hævetid: 2½ time

3½ dl sødmælk

25 g gær

1 vaniljestang

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

½ tsk. kardemomme

1 æg

125 g smør

575 g hvedemel

1 æg (til pensling)

Marcipanfyld:

100 g marcipan

75 g rørsukker

75 g smør

Lemoncurd-skum:

9 dl piskefløde

3 dl lemoncurd

Glasur:

flormelis

citronsaft

1. Lun mælken i en gryde, og opløs gæren heri. Tag gryden af varmen.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret.

3. Kom vaniljesukker, salt, kardemomme, æg og smeltet smør i mælkeblandingen. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig.

4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 2 timer.

Marcipanfyld:

5. Bland marcipan med sukker og blødt smør til en ensartet remonce.

6. Rul dejen ud i knap 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord, og skær den ud til ca. 24 kvadrater på ca. 8 x 8 cm. Kom en skefuld fyld på hver, og klem dejen sammen omkring fyldet.

7. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.

8. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., til de er lysebrune.

Lemoncurd-skum:

9. Pisk fløden til skum, og bland det med lemoncurd med en dejskraber.

10. Flæk de helt afkølede fastelavnsboller, og fyld dem med lemoncurd-skum (brug evt. en  sprøjtepose med stjernetylle). Pynt med lidt glasur rørt af flormelis og citronsaft.

Tip: Lemoncurd er citronsmør, og kan købes hos velassorterede supermarkeder.