Fastelavnsboller med remonce
Man behøver ikke at have børn i huset for at forkæle sig selv med fastelavnsboller.
18-20 stk.
Ingredienser
- Bolledej:
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk. revet usprøjtet
- citronskal
- 1 æg
- 200 g blødt smør
- ca. 400 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Remonce:
- 50 g blødt smør
- 75 g sukker
- ½ tsk. mandelessens
- 1 spsk. lys sirup
- evt. 3-4 spsk. rosiner
- Desuden:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Pynt:
- glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve
Sådan bager du fastelavnsboller med remonce
- Boller: Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Rør remoncen sammen og form bolledejen til 18-20, lidt flade boller. Lav en fordybning i hver bolle, og fordel remoncen i hullerne. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne, og pynt med glasur.
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
Lækre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med æblekompot
-
Nemme fastelavnsboller