Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce

Man behøver ikke at have børn i huset for at forkæle sig selv med fastelavnsboller.

18-20 stk.

Ingredienser

  • Bolledej:
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. revet usprøjtet
  • citronskal
  • 1 æg
  • 200 g blødt smør
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Remonce:
  • 50 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. mandelessens
  • 1 spsk. lys sirup
  • evt. 3-4 spsk. rosiner
  • Desuden:
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt:
  • glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve

Sådan bager du fastelavnsboller med remonce

  1. Boller: Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Rør remoncen sammen og form bolledejen til 18-20, lidt flade boller. Lav en fordybning i hver bolle, og fordel remoncen i hullerne. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  3. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne, og pynt med glasur.