Salat med fersken, brøndkarse og ribs
Her er en smuk og farvestrålende salat, der flot forener det skarpe og søde med det syrlige og nøddeagtige. Server den som forret, eller med brød og et stykke fast ost, fx cheddar, som et let og lækkert hovedmåltid.
4 personer
Ingredienser
- 75 g smuttede mandler
- 2 modne ferskner eller nektariner
- lidt solsikkeolie og en klat smør (hvis fersknerne steges)
- 4 store håndfulde brøndkarse eller rucola
- 50 g ribs eller blåbær
- havsalt og friskkværnet sort peber
- Til dressingen:
- 3 spsk ekstrajomfruolivenolie
- 1 spsk citronsaft
- lidt honning (ca. 1/4 tsk)
- Sådan gør du: Kom mandlerne på en tør pande ved middel varme, og rist dem let, til de har gyldenbrune pletter. Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på. Lad dem køle af på en tallerken.
- Hvis fersknerne er helt fuldmodne, kan du bare halvere og udstene dem og skære hver halvdel i 5-6 både. Hvis de derimod ikke er helt modne, er det en god idé at stege dem let først. Varm lidt solsikkeolie og en lille klat smør op på en pande ved lav til middel varme. Læg ferskenbådene på, og steg dem let (smørret skal lige akkurat syde) i et minut eller to på hver side, til de er møre. Tag dem af panden, og lad dem køle af, til de kun er lune eller har stuetemperatur.
- Kom samtlige ingredienser til dressingen i et lille syltetøjsglas sammen med lidt salt og peber, skru låget på, og ryst, til dressingen er tyk – eller rør den grundigt sammen i en lille kande.
- Bred brøndkarsen ud på et stort serveringsfad. Anret ferskenskiverne (rå eller stegte) oven på bladene. Drys de ristede mandler over, efterfulgt af ribsene.
- Hvis du har stegt fersknerne, kan du koge panden af i lidt af dressingen, skrabe stegeresterne af pandens bund med en paletkniv og hælde blandingen over salaten. Dryp dressingen over salaten, til du synes, den har fået nok (måske behøver du ikke det hele).
- Giv salaten et ekstra drys peber fra kværnen, og server.
- Opskriften er fra den nye kogebog "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage".