Fersken-fragilité

Fersken-fragilité

(10 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Svær
  • Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 time og 15 min.
  • 100 g hasselnødder
  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis
  • Creme:
  • 2 dl fløde 9 %
  • 4 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 100 g usaltet smør
  • Desuden:
  • 2 ferskner eller nektariner
  • 2 spsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • hindbærsirup eller hindbærsauce

  1. Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom nødderne i et rent klæde, og gnid skallerne af. Hak nødderne gennem en persillekværn eller i en foodprocessor, de skal ikke males helt til pulver.
  2. Lav en bageform af bagepapir, ca. 20 x 40 cm. Pensl formen med smør og drys med mel.
  3. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelisen i. Vend resten af flormelis og nødder i. Kom dejen i formen, og bag den ved 150 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45 min.
  4. Afkøl kagen, og vend den ud på et stykke bagepapir. Fjern forsigtigt papirformen, og skær kagen i 2 halve.
  5. Pisk fløde, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen. Udrør majsstivelsen heri. Varm op til kogepunktet under omrøring.
  6. Afkøl cremen. Rør i den flere gange undervejs.
  7. Pisk smørret igennem til mayonnaisekonsistens. Pisk cremen i smørret.
  8. Skræl fersknerne, og skær dem i små tern. Dryp dem med citronsaft. Vend ferskenternene i cremen.
  9. Fordel cremen på halvdelen af kagebunden. Læg den anden halvdel over. Sæt kagen på køl eller i fryseren en times tid, så er den nemmere at skære ud.
  10. Servér med hindbærsirup eller coulis