Fersken melba med marengslåg
Vaniljeisen er erstattetaf en bagt vaniljecreme,og det hele erdækket af et tykt lagmarengs.
(2-3 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: ca. 30 min
- Creme:
- ¼ stang vanilje
- 3 dl sødmælk
- 3 spsk. sukker
- 2 æg
- Frugt:
- 2 ferskner
- 125 g friske hindbær
- Marengs:
- 2 æggehvider
- 1 knsp. salt
- 3 spsk. sukker
- Creme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg vaniljestangen i en gryde med mælk, og giv det et stille opkog.
- Mos vaniljekornene sammen med sukker, og tilsæt æg. Rør det sammen, uden at ”piske” luft i æggene. Rør den varme mælk i æggene, og si cremen over i 2 ovnfaste skåle eller et ovnfast fad.
- Stil dem i et vandbad i ovnen ved 160 grader i ca. 20 min., til cremen akkurat har sat sig.
- Vask fersknerne, udsten dem, og skær dem i både. Rens hindbærrene.
- Marengs: Pisk æggehvider med salt til blødt skum. Pisk sukker i, og pisk til en blank marengs. Læg ferskner og hindbær på den bagte vaniljecreme.
- Dæk frugt, bær og creme fuldstændig med marengs, og bag desserterne i 8-10 min. ved 200 grader. Nyd desserten varm, lun eller afkølet.