Fersken Melba
En lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens populære skikkelser.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: ca. 10 min.
- 4 friske modne ferskener
- 3 dl vand
- 3 dl sukker
- (eller erstat de tre første ingredienser med 8 halve kogte ferskener fra dåse)
- 200-300 g friske hindbær (evt. fra frost)
- 1 liter god vaniljeis
- Drys:
- mandelflager
- Drys: mandelflager Sæt vand over, sæt kryds i skindet på ferskenerne og kog dem nogle min. i vandet, til skindet løsner sig.
- Læg ferskenerne i koldt vand og pil skindet af med en lille kniv.
- Kog sukker og vand sammen til en sukkerlage. Kog ferskenerne møre ved svag varme – kogetiden afhænger af, hvor modne de er.
- Skær dem i halve og fjern stenene. Opbevar fersknerne i sukkerlagen, til de skal nydes. Sukkerlagen kan genbruges.
- Mos hindbærrene til en tyk puré eller sovs. Anret halve ferskener med hindbærpuré, kugler af is og drys med mandler.