Festlige fastelavnsboller
Tag børnene med i køkkenet, og lav skønne, hjemmebagte boller med lækker fyld og sjov pynt.
ca. 12 stk.
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 1 æggeblomme
- 40 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)
- ca. 500 g mel
- 1 æggehvide til pensling
- 1-2 tsk. fyld pr. bolle:
- syltetøj, æblemos eller creme
- Glasur:
- 1 past. æggehvide
- flormelis
- levnedsmiddelfarve
- Smelt smørret, tilsæt mælk, og hæld væsken over æggeblomme og smuldret gær. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet, og slå dejen godt igennem med en grydeske. Tilsæt mere mel, ælt dejen færdig, og lad den hæve ca. 30 min.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, sigt lidt mel over dejklumpen, og rul den ud med let hånd i lidt under 1 cm's tykkelse. Skær dejen i firkanter på ca. 11 x 11 cm. Læg lidt fyld på hver firkant, og klem dejen godt sammen omkring fyldet.
- Vend bollerne, og læg dem i muffinforme af papir, der igen anbringes i en muffinpande. Lad dem efterhæve ca. 25 min., pensl med sammenpisket æggehvide, og bag bollerne ved 210 gr. i ca. 15 min. Køl af på en rist.